Airbus, Hindistan'ın sipariş ettiği 56 adet C295 askeri uçağının ilkini teslim etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Airbus, Hindistan’ın sipariş ettiği 56 adet C295 askeri uçağının ilkini teslim etti

Abone Ol 

Airbus Industries, Güney Asya ülkesinin taktik kargo uçağını kendi topraklarında üretmesine olanak tanıyacak önemli bir anlaşmanın parçası olarak 56 adet C295 askeri uçağının ilkini Hindistan’a teslim etti.

İspanya’daki Airbus Defence & Space tesisindeki Hintli yetkililer, 71 muharip birliği taşıyabilen ve tam yüklü olarak kısa ve asfaltsız pistlere inip kalkabilen uçakların ilkini teslim aldıklarını açıkladı.

Hindistan, 2020 yılında sınır askerleri arasında yaşanan ve onlarca kişinin ölümüne neden olan çatışmanın ardından Çin ile yeniden alevlenen gerginliğin ortasında yollar ve havaalanları da dahil olmak üzere büyük altyapı yatırımları yapıyor.

Hindistan bu kapsamda Airbus Defence & Space’den de 56 adet C295 askeri uçağı sipariş etmişti.

Airbus’ın askeri başkanı Jean-Brice Dumont, “Hindistan ile C295 tarihindeki en büyük sipariş olan bu sözleşmeyi imzalamamızın üzerinden sadece iki yıl geçti ve ilk teslimatı bu kadar kısa sürede teslim etmekten dolayı gurur duyuyoruz.” açıklamasında bulundu.

C295’ler Hindistan’ın İngiliz yapımı Avro HS748 kargo uçaklarının yerini alacak. Yetkililer C295 uçağının gelecekte Hindistan’ın 100 adet Ukrayna menşeli AN-32 askeri nakliye uçağından oluşan eski filosunun da yerini alabileceğini belirtiyor.

Yetkililer ayrıca, 16 adet C295 uçağının Ağustos 2025’e kadar İspanya’da, kalan 40 uçağın ise Hindistan’ın Gujarat eyaletinde bir Tata-Airbus konsorsiyumu tarafından üretileceğini açıkladı.

Kaynak:M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close