Koluman, deprem bölgesine yardımlar için seferber oldu - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Koluman, deprem bölgesine yardımlar için seferber oldu

Abone Ol 

Deprem afetinde araç filolarını, lojisitk ve endüstriyel üretim gücünü ve tedarik hatlarını depremzedeler için seferber eden Koluman Holding, bir yandan da soba üretimine hız verdi. Firma ayrıca temel yardım malzemeleri için 20 milyon TL bütçe oluşturdu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin hemen ardından hem bölgedeki personelleri hem de depremzedeler için araç filolarını, lojistik ağını, üretim gücünü ve tedarik zincirini seferber eden Koluman Holding, temel yardım malzemelerinin ekiplere ve vantandaşlara ulaşması için lojistik desteğini sürdürüyor.

Afetin etkilerini minimalize etmek adına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’yla iş birliğini daha da geliştiren firma, 4 tırı ile yardım kuruluşlarına lojisitk destek veririken 17 arazi aracı ile ulaşılması güç kırsal bölgelere temel yardım malzemesi taşıyor. Temel yardım malzemelerinin tedariki için hem şirket bünyesinde hem de çalışanları tarafından 20 milyon TL bütçe oluşturduklarını belirten Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, ağır vasıta servisleri, dış hizmet kamyonları ve teknisyenleri ile birlikte deprem bölgelerindeki operasyonlarının devam ettiğini kaydetti.

Bölgeye yardımların kesintisiz sürdürülebilmesi için servis hizmetine devam ettiklerini anlatan Saltık, “Kendileri de afetzede olan Gaziantep ağır vasıta servis ekibimiz ambulans, yardım tırı ve kamyonetlere ilk günden itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Şimdiye kadar ekiplerimizce 300’e yakın ağır vasıtaya servis hizmeti sağladık. Lokasyonlarımızda ve bölge kırsalındaki mobil servis noktalarımızda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Üretim tesislerinde soba üretiyor

Koluman Otomotiv Endüstri AŞ’ye ait üretim tesislerinin güvenli yapı olması sebebiyle ilk günden itibaren 400’e yakın çalışan, yakınları ve vatandaşlara barınma imkanı sağladıklarını ifade eden Satık, “Misafirlerimize sıcak yemek ve barınma alanı sağlarken, patili dostlarımızı da unutmadık” dedi. Üretim hattında soba üretimine hız verdiklerini anlatan Saltık, 100’e yakın dış mekan sobasının yanında tedarikçilerden temin ettikleri 2 bin adet odun sobasını da bölgeye sevk ettiklerini söyledi. Sobalarla birlikte 50 tona takın yakacağın da teslim edildiğini anlatan Saltık, bölge hastanelerine de medikal donanım desteği verdiklerini kaydetti.

“Yardım çalışmalarında daha yolun başınadyız”

Şirket bünyesindeki tüm açık pozisyonlarda depremzede vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kaan Saltık, söyle devam etti: “Yaşanan bu şiddetli travmanın etkilerini biraz olsun azaltmak için çalışanlarımıza psikilojik destek verecek danışmanlarımızı hazır bekletiyoruz. Yaşanan depremden etkilenen tüm halkımız için yaptığımız nakdi yardımlar ve uzman olduğumuz konulardaki diğer çalışmalarımızla daha yolun başındayız. Hazır kıta tüm Koluman ailemiz organizasyonun bir parçası olarak görev başında. Bu bir maraton olacak ama inanıyoruz ki yaralarımızı birlikte saracağız” diye konuştu.

Kaynak:  ekonomi / Mehmet Nabi Batuk

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close