İngiliz istihbaratı: "Rus ordusunun ölü ve yaralı asker sayısı 350 bini aştı" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiliz istihbaratı: “Rus ordusunun ölü ve yaralı asker sayısı 350 bini aştı”

Abone Ol 

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbaratına göre Rusya, Ukrayna’nın işgalinden bu yana 355,000’den fazla askeri personelini ölü ve yaralı olarak kaybetti.

İngiltere Savunma Bakanlığı istihbaratının raporuna göre bu yılın Şubat ayında günlük rakamlar savaşın başından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı.

Rapora göre savaşın başından bu yana Rus ordusu, günde ortalama olarak 983 askerini ölü ve yaralı olarak kaybetti.

Son olarak Şubat ayında Rus ordusu Donetsk bölgesindeki Avdiivka’yı ele geçirdi. Şehir için verilen mücadele savaşın başından bu yana en kanlı mücadelelerden biri oldu.

Şubat ayı ortasında Pentagon Rus ordusundan ölenlerin sayısını 60,000, ölü ve yaralı olarak toplam kayıplarını ise 315,000 olarak tahmin etmişti.

Rusya, Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana verdiği resmi kayıpları açıklamadı. Moskova ve Kiev kendi savaş alanındaki kayıplarının sayısını korudu ve onlara devlet sırrı gibi davrandı.

Bu rakam, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinden önce sahip olduğu personelin neredeyse %90’ına tekabül ediyor.

ABD Savunma İstihbarat Örgütü’nden sızdırılan bir değerlendirmeye göre savaşın ilk yılında çatışmalarda ölen Rusların sayısı 35 bin ila 43 bin arasındaydı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close