TOS-1A çok namlulu roketatarlar 50 km mesafedeki hedefleri vurdu - M5 Dergi
Savunma Haberleri

TOS-1A çok namlulu roketatarlar 50 km mesafedeki hedefleri vurdu

Abone Ol 

Rusya’nın TOS-1A Solntsepyok (Kavurucu Güneş) çok namlulu roketatarlarının, Altay Bölgesi’nde gerçekleştirilen tatbikatlarda 50 kilometrelik mesafedeki hedefleri başarıyla vurduğu bildirildi.

Altay Bölgesi’nde görevlendirilen Rusya Merkez Askeri Bölgesi’nin 41. silahlı ordusunun radyasyon, kimyasal ve biyolojik koruma birlikleri, tatbikatlar sırasında kavramsal düşmanın gücünü ortadan kaldırmak TOS-1A Solntsepyok’u (Kavurucu Güneş) ateşledi.

Rusya Merkez Askeri Bölgesi basın bürosu, “Tatbikat senaryosunda, radyasyon, kimyasal ve biyolojik koruma biriminin personeline 50 kilometre mesafedeki bir düşmanı ortadan kaldırmak için bir savaş eğitimi görevi verildi. TOS-1A Solntsepyok görevi başarıyla tamamladı.” açıklamasında bulunuldu.

Tatbikatın 20 askeri ve özel donanımdan oluşan 500’den fazla birlikle yapıldığı bildirildi.

TOS-1, bir Sovyet çok namlulu roketatar sistemidir. Araç, T-72 tank şasisi üzerine inşa edilmiş olup açık havada ve ulaşım ve hafif zırhlı araçlardaki düşman personelini yenmek amacıyla tasarlanmıştır.

İlk olarak 1988’de Sovyet-Afgan Savaşı sırasında Pençşir Vadisi’nde test edilmiştir ve 1999’da Omsk’ta ilk kez halka açık olarak sergilenmiştir.

Termobarik savaş başlığı ile 220 milimetre roketler fırlatan Solntsepyok, binaları, yapıları ve düşmanın insan gücünü yok etmek için tasarlanmıştır.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close