İsrail: "Uluslararası medyanın Gazze'ye girmesine izin vermeyeceğiz" - M5 Dergi
Gündem

İsrail: “Uluslararası medyanın Gazze’ye girmesine izin vermeyeceğiz”

Abone Ol 

İsrail Yüksek Mahkemesi, uluslararası medya kuruluşlarının Gazze’ye girmeye yönelik talebini reddetti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, uluslararası medya kuruluşlarının, savaştan zarar gören Gazze Şeridi’ne gazetecilerin bağımsız erişimine izin verilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti.

İsrail, kuşatma altındaki Filistin topraklarına girişi kontrol altında tutuyor ve 7 Ekim’de saldırının başlamasından bu yana gazetecilerin bağımsız olarak bölgeye seyahat etmelerine izin vermiyor.

Mahkeme, gazetecilerin bağımsız girişlerinin İsrail güçlerini “tehlikeye atabileceği” gerekçesiyle kısıtlamaların haklı olduğunu savundu.

İsrail sadece bazı yabancı ve İsrailli gazetecilere İsrail askerlerinin eşlik etmesi şartıyla Gazze’ye sınırlı erişim izni veriyor.

Ancak erişim belirli yabancı medya kurumlarıyla sınırlı ve kontrol altında tutuluyor. Örneğin şimdiye kadar Fox News ve CNN de dahil olmak üzere bazı ABD medya kuruluşlarından gazeteciler İsrail ordusu ile beraber Gazze’ye girebildi.

Ayrıca İsrailli komutanların gazeteciler tarafından kaydedilen tüm materyal ve görüntüleri yayınlanmadan önce incelemesi şartı bulunuyor.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana en az 112 gazeteci ve medya çalışanı öldürdü. Medyaya yönelik saldırı ve kısıtlamaların, Gazze’de yaşanan katliamın dünyaya duyurulmamasını amaçladığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News, New Arab

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close