Hindistan, Rafale filosunu modernize ediyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Hindistan, Rafale filosunu modernize ediyor

Abone Ol 

Fransa’dan yaklaşık 30 Rafale savaş uçağı alan Hindistan Hava Kuvvetleri, Ocak 2022’den itibaren Fransa menşeli avcı uçak filosunu Hindistan’a özgü geliştirmelerle yükseltmeye başlayacak.

-The Economic Times’da yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

Hindistan Hava Kuvvetleri subaylarından oluşan üst düzey bir ekip, RB-008 kuyruk numaralı test uçağını Istres hava üssündeki performansını değerlendirmek için Fransa’da bulunuyor. Uçak, 2016 sözleşmesinde iki taraf arasında kararlaştırılan Hindistan Spesifik Geliştirmeleri ile donatıldı.

Geliştirmeler IAF (Indian Air Force) tarafından onaylanıp kabul edildikten sonra, yükseltmenin önümüzdeki yılın Ocak ayından itibaren Hint uçaklarını daha yetenekli hale getirmeye başlaması planlanıyor. Hindistan’a özgü geliştirmeler, Hindistan Hava kuvvetlerinin belirlediği gereksinimleri yüksek kapasiteli füzelerin, düşük bantlı jammerların ve uydu iletişim sistemlerinin entegrasyonu içermekte.

Hindistan bu uçaklardan yaklaşık 30 tane aldı ve üçü daha 7-8 Aralık’ta ülkeye gelecek.

Sözleşme takvimine göre, Hava Kuvvetleri kaynakları kitlerin Fransa’dan Hindistan’a getirileceğini ve her ay üç ila dört Hint Rafale jetinin ISE standartlarına yükseltileceğini söyledi. Fransa’dan Hindistan’a gelen son uçak, Fransa ile hükümet anlaşmasına göre Fransa ile 60.000 crore değerindeki sözleşmeyi imzalamak için Şef Yardımcısı olarak önemli bir rol oynayan eski hava kuvvetleri şefi RKS Bhadauria’nın adını taşıyan RB-008 olacak.

Uçağın yükseltilmesinin ardından, Hindistan’daki ilk üssü olan Ambala Hava Kuvvetleri Üssü’nde konuşlanacak.

Hindistan Hava Kuvvetleri de Fransa’daki personeli eğitildikten sonra pilotlarının ülke içindeki uçaklarda eğitimine başladı. Filo tamamen hazır olduktan sonra, RB serisinde kuyruk numaralarına sahip 8 çift kişilik eğitmen uçağına sahip olurken, BS kuyruk numarası serisine sahip 28 tek kişilik uçak olacak.

BS kuyruk numaraları, 26 Şubat 2019’daki Balakot hava saldırılarını yönettikten sonra 2019’da emekli olan eski hava kuvvetleri şefi Hava Şefi Mareşal BS Dhanoa’nın onuruna adlandırıldı.

Hindistan ayrıca yakın zamanda 114 adet çok amaçlı savaş uçağı satın almayı planlıyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close