İsrail, 3 aşamalı Gazze planını açıkladı - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

İsrail, 3 aşamalı Gazze planını açıkladı

Abone Ol 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’ye kara saldırısının 3 aşamadan oluşacağını belirterek, bu evrelere dair bilgiler verdi. Tel Aviv yönetimi, İsrail’e ziyaretinde ABD Başkanı Biden’ı kara saldırısı yapma konusunda ikna etmişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’ye başlatmaya hazırlandıkları kara saldırısı öncesi, savaşı 3 aşamaya böleceklerini açıkladı.

Savaşın ilk aşamasını “Hamas’ı yok etmek” üzerine kurduklarını söyleyen Gallant, “Askeri bir harekatla Hamas’ı yenip altyapısına zarar vereceğiz.”dedi.

Hamas’a darbe indirdikten sonra, ikinci aşamada çatışmaları azaltacaklarını ifade eden İsraill Bakan, üçüncü ve son aşamada, Gazze Şeridi’nde yeni bir güvenlik şemsiyesi kurarak İsraillilerin hayatlarını koruyacak bir sistem oluşturacaklarını belirtti.

“YAKINDA GAZZE’YE İÇERİDEN BAKACAKSINIZ”

Dün Gazze sınırındaki askeri birlikleri ziyaret eden Gallant, “Şu an Gazze’ye dışarıdan bakıyorsunuz. Yakında içeriden de bakacaksınız.” demişti.

BIDEN İKNA EDİLDİ, ORDUNUN ELİ TETİKTE

Tel Aviv yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden’ı İsrail’e yaptığı ziyarette ikna ederek, “Gazze Şeridi’ne karadan girmekten başka çarelerinin kalmadığını” bildirmişti. İsrail devlet televizyonu KAN da İsrail ordusunun Gazze’ye kara saldırısı yapmak için hazırlıklarını tamamladığını açıklamıştı.

Kaynak: Haber7

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close