ABD Dışişleri Bakanlığı Romanya'ya amfibi araç satışını onayladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Romanya’ya amfibi araç satışını onayladı

Abone Ol 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Romanya’ya yaklaşık 120,5 milyon dolar karşılığında 16 adet Amfibi Taarruz Aracı (AAV) satışını onayladı.

Pentagon ve ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Romanya’ya yapılacak askeri satış ile ilgili Kongre’yi bilgilendiren gerekli sertifikayı teslim ettiğini duyurdu.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı göre önerilen bu satış, Avrupa’nın güvenliğini ve NATO’nun istikrarını koruyacak ayrıca ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecek.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada; “Önerilen satış, Romanya’nın bölgesel tehditlere karşı koyma kabiliyetini modernize ederek ve sürekli sefer kabiliyeti sağlayarak Romanya’nın mevcut ve gelecekteki tehditleri karşılama kabiliyetini geliştirecektir. Romanya bu teçhizat ve hizmetleri kendi silahlı kuvvetlerine adapte etmekte zorluk çekmeyecektir” ifadeleri kullanıldu.

Saldırı Amfibi Aracı AAVP-7, ABD merkezli savunma sanayi kuruluşu U.S. Combat Systems tarafından üretilen tamamen paletli bir amfibi aracıdır.

Araçlar deniz piyadelerini gemiden kıyıya taşımak için kullanılma üzere tasarlanmıştır ve 270 km’ye kadar menzile ve 40 Km/s maksimum hıza sahiptir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close