Japon ordusu VISION 60 "robot köpekleri" teslim aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Japon ordusu VISION 60 “robot köpekleri” teslim aldı

Abone Ol 

Japonya ordusu, kara kuvvetlerine entegrasyon ve kullanım konseptlerinin geliştirilmesini amaçlayan kapsamlı bir program kapsamında, çeşitli insansız sistemler için bir tedarik ve test programı başlattığını duyurdu.

Japonya ordusu, savunma ve iç güvenlik faaliyetleri için çok yönlü olarak tasarlanmış orta büyüklükte, yüksek dayanıklılığa sahip bir insansız kara aracı olan VISION 60’ı satın aldığını açıkladı.

Halk arasında “robot köpek” olarak bilinen VISION 60, Ghost Robotics tarafından geliştirilen yarı otonom dört ayaklı bir robottur.

Olumsuz hava ve arazi koşullarında çalışmak üzere tasarlanan bu insansız kara aracı, maksimum 3,5 kilo yük taşıma kapasitesine sahiptir ve maksimum 10 kilometre çalışma menzili ve üç saatlik çalışma süresi ile saatte 10 mil hıza ulaşabilir.

Çevik hareket kabiliyetine sahip olan VISION 60, engebeli arazi, kum, tepeler ve hatta merdivenler dahil olmak üzere çeşitli arazilerde gezinebilir.

Özellikle, benzer robotik köpeklerin kullanımı küresel çapta ilgi görmeye başladı ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Mart 2022’den bu yana askeri tesislerde güvenlik ve devriye görevleri için bu tür varlıkları konuşlandırıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close