El Salvador ile savunma sanayii iş birliği anlaşması imzalandı - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

El Salvador ile savunma sanayii iş birliği anlaşması imzalandı

Abone Ol 

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile El Salvador Dışişleri Bakanlığı arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması imzalandı. El Salvador Devlet Başkanı Bukele yaptığı açıklamada Türk İHA’larıyla ilgilendiklerini belirtti. Ayrıca Erdoğan, Bukele’nin yarın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa yaptıkları görüşme ve heyetlerin bir araya gelmesinin ardından çeşitli anlaşmalara imza atıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile El Salvador Dışişleri Bakanlığı arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması imzalandı.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin yarın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’yi (TUSAŞ) ziyaret edeceğini bildiren Erdoğan, ziyaretin Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki çalışmalarının yerinde görülmesi ve atılacak müşterek adımlar açısından ele alınmasının önemine işaret etti.

Türk firmalarıyla liman, insansız hava aracı başta olmak üzere savunma sanayi ekipmanları, havacılık malzemeleri, hidrotermal tesis gibi alanlarda imzalanan veya imzalanmaya yakın olan anlaşmaların olduğunu aktaran Bukele, “Bunlar başlangıç. Yarın başka şirketlerle de görüşeceğiz. Bütün bu şirketlerle görüştükten sonra başka şirketlerle de görüşeceğiz. Belki El Salvador’un ilk uydusu bir Türk teknolojisi sayesinde olacak. Yani yapılacak çok şey var. Göreceğimiz çok şey var. Bu, El Salvador gibi küçük bir ülke için çok büyük bir başlangıç.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: haberaero

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close