"Dünyada iki büyük kavga var ve biri bizi doğrudan etkiliyor" - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

“Dünyada iki büyük kavga var ve biri bizi doğrudan etkiliyor”

Abone Ol 

“Dünya,  Zengin-Yoksul ve Doğu-Batı kavgasını yaşıyor. Bu iki kavgadır belirleyici olan.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, M5 Youtube kanalına konuk oldu. Terörle mücadeleden uyuşturucu operasyonlarına kadar gündemdeki sıcak konularla ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Ardan Zentürk, Başdanışmanımız Mete Yarar ve Ankara Temsilcimiz Yusuf Alabarda’nın sorularını yanıtlayıp çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zentürk’ün “Sayın Bakan, Gorbaçov döneminde Sovyetler Birliği’nde bulunan bir gazeteci abimizle sohbetimizde döndüm ve “e burası da dağılıyor” dedim ve o bana “Ardan, dağılabilir ama genetiğine süper güç yerleşmiş ise geri döner” dedi. Anladığım kadarı ile bizim sıkışıklığımız bu noktada başlıyor. Yani genetiğimizde var olan birşeyi durdurmaya çalışıyorlar?” sorusuna Bakan Soylu şu yanıtı verdi:

Ardan Bey siz dünyayı çok iyi takip ediyorsunuz. Dünyada iki kavga var. Bana göre üçüncü bir kavga yok. Birinci kavga zenginler ve yoksullar kavgası yani sınıf kavgası. İkincisi de Doğu Batı kavgasıdır. Yani bir bakıma bu da bir din mücadelesidir. Yani bu gerçeği hiç kimse geri koymasın. Doğu Batı kavgasının temeli odur. Doğu müslümandır, Batı hristiyandır ve bu mücadele varolduğundan beri siyasallaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunun bedelini de toplumlar öder. Niye üzerimize geliyorlar? Tam da bu sebepten dolayı geliyorlar. Geçmişimiz, medeniyetimiz, coğrafyamız, insani özelliklerimiz, dünya ve yakın coğrafyamız ile olan ilişkilerimiz. Bütün bunlar Batı’dan farklı. Hesabi değil hasbi bir niteliği var. Bunlar, büyük devlet olmanın, büyük millet olmanın özellikleri.”

Röportajın ilk bölümünü bugün saat 18:00’da Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/c/M5Dergi

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close