ABD Ordusu, hafif taktik araç üretimi için 4,7 milyar dolarlık sözleşme imzaladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Ordusu, hafif taktik araç üretimi için 4,7 milyar dolarlık sözleşme imzaladı

Abone Ol 

ABD Ordusu, gelecekteki Müşterek Hafif Taktik Araç (JLTV) filosunun üretimi ve üretim aşamalarını desteklemek için savunma sanayi kuruluşu AM General ile 4,7 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

ABD güvenlik kaynaklarına dayandırılan ve Defence News tarafından verilen bilgilere göre, anlaşma kapsamında şirket, ordunun JLTV programını ilerletmek için ilgili kitler, römorklar, hizmetler ve ek araçlar sağlayacak.

Verilen bilgilere göre sözleşme, bu yılın başlarında 20.000’den fazla JLTV, 10.000 treyler ve ilgili araç yükseltmeleri için AM General’e verilen bir anlaşmanın devamı olarak imzalandı.

ABD Ordu Programı İcra Subayı Brig, “JLTV programının ilk günlerinden itibaren temel stratejilerinden biri, maliyeti kontrol etmek ve hükümetin satın alma gücünü en üst düzeye çıkarmak için rekabeti kullanmaktı. Bu nedenle detaylı incelemeler ve çalışmalar yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

Defence News tarafından verilen bilgilere göre yeni araçlar, önceki modellere kıyasla gelişmiş koruma, hareket kabiliyeti ve ateş gücü özelliklerine sahip olacak. 

Sözleşme için çalışmaların Şubat 2028’e kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close