Rusya, Çin ve Güney Afrika ile gerçekleştirdiği tatbikatlarda füze denemesi yapacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rusya, Çin ve Güney Afrika ile gerçekleştirdiği tatbikatlarda füze denemesi yapacak

Abone Ol 

Rusya, Çin ve Güney Afrika, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Çin’in Batı ile gergin ilişkileri arasında Güney Afrika’nın Hint Okyanusu kıyılarında deniz tatbikatlarına başlıyor.

Rus devlet haber ajansı TASS’ın verdiği bilgilere göre; Rusya, Çin ve Güney Afrika ortak deniz tatbikatlarına başladı. Verilen bilgilere göre 17-27 Şubat’ta ülkenin doğusundaki Durban ve Richard Bay kıyılarında gerçekleşecek olan tatbikatlarla ilgili basına ayrıntılı bilgi verilmeyecek.

Güney Afrika donanması, Rus ve Çin donanmalarıyla Güney Afrika Ulusal Savunma Kuvvetlerinden edinilen bilgiye göre, “Mosi” isimli tatbikata, Güney Afrika ordusundan 350 personel katılıyor.

Tatbikata, her ülkeden birer savaş ve yakıt ikmal gemisi katılıyor. Ayrıca bir araştırma gemisinin de katılacağı tatbikatta toplamda 7 gemi yer alıyor. Mosi, Güney Afrika’nın yerel dillerinden Tsvana dilinde “duman” anlamına geliyor.

Diğer yandan Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, Rusların son teknoloji füze fırkateyni Amiral Gorshkov da tatbikata katılan gemiler arasında yer alıyor.

Amiral Gorshkov fırkateyni, “Zirkon” adı verilen yeni nesil hipersonik seyir füzesi ile donatılmış durumda ve ses hızının 9 katı hızlı hareket edebilen ve yaklaşık 1000 kilometre menzile sahip Zirkon füzesinin bu tatbikatta kullanılması öngörülüyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close