BM’den Ukrayna’ya “misket bombası” uyarısı: "Endişe verici" - M5 Dergi
Gündem

BM’den Ukrayna’ya “misket bombası” uyarısı: “Endişe verici”

Abone Ol 

BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Dujarric, Ukrayna ordusunun misket bombası kullanmaya başladığı haberlerinin uluslararası normlar açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, geçtiğimiz günlerde Ukrayna ordusunun misket bombası kullandığını vurgulamış, “Onları uygun ve etkili bir şekilde kullanıyorlar,  Rusya’nın savunma oluşumları ve manevraları üzerinde bir etkiye sahipler” ifadelerini kullanmıştı.

Kirby’nin açıklamalarının ardından basın toplantısı düzenleyen BM Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, konu ile ilgili gazetecilere verdiği demeçte, “Bu haberleri gördük, bunlar çok endişe verici. Daha önce de söylediğimiz gibi, bu tür silahlar geçmişte bırakılmalı. Bunlar kullanılmamalı” şeklinde konuştu.

Kullanıldığı takdirde bozulmadan uzun süre kalabilecek ve içerisinde küçük patlayıcılar bulunduran misket bombalarının, siviller açısından barındırdığı riskler nedeniyle birçok ülke tarafından kullanımı yasaklanmıştı.

Kaynak: Star

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close