Suudi Arabistan ve Güney Kore'den hava savunma sistemi satışı için 3,2 milyar dolarlık sözleşme - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Suudi Arabistan ve Güney Kore’den hava savunma sistemi satışı için 3,2 milyar dolarlık sözleşme

Abone Ol 

Güney Kore, Suudi Arabistan ile KM-SAM Block II orta menzilli hava savunma sistemi satışı konusunda bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

Defence Eu tarafından verilen bilgilere göre Güney Kore, Suudi Arabistan ile KM-SAM Block II orta menzilli hava savunma sistemi satmak üzere 10 adet batarya için 3,2 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Defence Eu tarafından verilen bilgilere göre hava savunma sistemi, LIG Nex1 KM-SAM Block II’ye dayanacak ve Suudi Arabistan’ın hava savunma sistemleri gereksinimlerini karşılamak üzere yeniden modifiye edilecek.

Suudi Arabistan için modifiye edilecek olan KM-SAM Block II orta menzilli hava savunma sisteminin ihracat versiyonu, SA-MSAM olarak yeniden adlandırılacaktır.

Hava Savunma Sistemi, Güney Kore merkezli savunma sanayi kuruluşu LIG Nex1 tarafından üretilirken, sisteme eklenecek olan çok işlevli aktif elektronik taramalı dizi (AESA) radar Hanwha Systems tarafından tedarik edilecek.

LIG Nex1 KM-SAM II sistemi, 40 kilometre menzil ve 15 kilometreye kadar irtifadaki hava hedeflerini engellemek için tasarlanmış orta menzilli karadan havaya füze sistemidir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close