ABD Deniz Kuvvetleri 'daha güvenli silah alternatifleri' geliştiriyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Deniz Kuvvetleri ‘daha güvenli silah alternatifleri’ geliştiriyor

Abone Ol 

Virginia’daki Deniz Harp Merkezi’ndeki Yüksek Güçlü Mikrodalga (HPM) Silah Sistemleri Bölümü, savaşı daha güvenli hale getirmek için alternatif bir silah geliştiriyor.

-Defense Post’ta yayımlanan haberin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

 

HPM Silah Sistemleri Bölümü’nde gemiler için bir projenin lideri, projenin ekibinin ABD Sahil Güvenlik Komutanlığına bir yıl boyunca operasyonel fayda testlerinden geçmesi için bir HPM sistemi sağlamak istediğini söyledi.

Sistemin karar verme sürecine yardımcı olmak için “araç kutusundaki başka bir araç” olarak hizmet ettiğini ve mevcut silahların yerini alması amaçlanmadığını belirtti.

Bir basın açıklamasında, bölüm, HPM silahlarının, askerler için daha az ölümcül yöntemler kullanma, karşılaşmalar sırasında yaralanmaları veya ölümleri önlemeyi sağladığını açıkladı.

Silah, düşman gemilerinin kritik bileşenlerini bozmak veya devre dışı bırakmak için son derece yüksek elektromanyetik enerji yayıyor ve hedefi üzerindeki personele “çok az veya hiç zarar vermeden” çalışamaz hale getirir.

‘Flash Bang’den Daha Güvenli’

HPM Silah Sistemleri Bölümü teknik direktörü Scott Griffiths, ekibinin HPM silah sisteminin etkisini belirlemek için hedefleri “kapsamlı bir şekilde test ettiğini” açıkladı.

Griffiths, “Aslında, HPM ile yaptığımız şey, hedeflerimizi çalıştırmak için tasarlandığının çok üzerinde elektromanyetik enerji seviyelerine maruz bırakarak kasıtlı olarak elektromanyetik girişime neden oluyor” dedi.

HPM Silah Sistemleri Bölümü’nden Adam Clark, alternatif silah sisteminin “bir flash bang atmaktan bile daha güvenli” olduğunu iddia ediyor.

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close