Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı 2021 yılında Karadeniz ve Azak Denizi üzerinde keşif - gözetleme için Bayraktar TB2 İHA alınacağını açıkladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı 2021 yılında Karadeniz ve Azak Denizi üzerinde keşif – gözetleme için Bayraktar TB2 İHA alınacağını açıkladı

Abone Ol 

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neijpapa, Türk insansız hava araçlarının satın alımına hazırlandıklarını belirterek, ”Bayraktar İHAları denizdeki faaliyetlerde denedik, çok kabiliyetliler” dedi.

Bayraktar TB2 – Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) Azerbaycan, Libya ve Suriye’de elde ettiği başarılarla gündemdeki yerini korumayı devam ederken, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neijpapa, (İHA) satın alımına hazırlandıklarını belirtti.

Özgür Avrupa Radyosu Ukraynaca servisinin sorularını yanıtlayan Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neijpapa, 2021’de Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları için Türk Bayraktar insansız hava araçları satın almayı bekliyoruz dedi.

TÜRKİYE İLE ORTAK KORVET ÜRETİMİ

Bayraktar İHAların, Karadeniz ve Azak operasyon bölgelerinde kullanılmaya yönelik gelişmiş taktik ve teknik özelliklere sahip olacağını ve uçuş menzilinin artırıldığını belirten Neijpapa, “İHAları hem sahil hem de denizdeki faaliyetlerde kullandık.

Çok kabiliyetliler” dedi. Ukrayna tersanelerinin NATO standartlarında teknolojiye sahip olmaları gerektiğine de dikkati çeken Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı, inşasına Türkiye’de başlanacak ve Ukrayna’da devam edilecek olan ADA sınıfı korvetler sayesinde bu teknolojilere erişim imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Türkiye ile Ukrayna arasında korvet ve İHA’lar için üretim ve teknoloji paylaşımına yönelik anlaşma imzalanmıştı.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close