Almanya Ukrayna için 40 Marder savaş aracı sipariş etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Almanya Ukrayna için 40 Marder savaş aracı sipariş etti

Abone Ol 

Savunma sanayi üreticisi Rheinmetall,  Alman hükümetinin Ukrayna için 40 adet elden geçirilmiş Marder piyade savaş aracı sipariş ettiğini duyurdu.

Rheinmetall’in haber bültenine göre yeni sipariş, Ukrayna’ya gönderilecek toplam Marder sayısını iki katına çıkaracak. Almanya daha önce de 2022 yılından itibaren toplam 40 adet yenilenmiş araçtan oluşan iki parti sipariş vermişti.

Schützenpanzer Marder 1, 1970’lerden bu yana Alman Ordusu’nda hizmet veriyor ve o zamandan bu yana geçen on yıllar içinde bir dizi muharebe yükseltmesinden geçti.

Rheinmetall, Ukrayna’ya gönderilen araçların daha önce Alman ordusuna ait olan Marder 1A3 sistemlerinin elden geçirilmiş hali olduğunu ve şirketin 2022 baharında araçları güçlendirmeye başladığını açıkladı.

Şirket ayda 10 adede kadar piyade savaş aracı teslim edebiliyor ve ilk 20 Marder Mart ayında Ukrayna’ya sevk edildi. İkinci 20 Marder siparişi Haziran ayında verildi ve bu araçlar şu anda elden geçirilip teslim ediliyor.

Ocak 2023’te Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya Ukrayna’ya piyade savaş araçları göndermeye başlayacaklarını açıklamışlardı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close