Polonya, 2,5 milyar dolar karşılığında yeni bir hava savunma sistemi anlaşması imzaladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Polonya, 2,5 milyar dolar karşılığında yeni bir hava savunma sistemi anlaşması imzaladı

Abone Ol 

Polonya 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma kapsamında yeni hava savunma savaş sistemi satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Polonya, ülkenin Wisla ve Narew hava savunma programlarının ikinci aşaması olan Amerikan Entegre Hava ve Füze Savunma Savaş Komuta Sistemi (IBCS) için 2,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Breaking Defence tarafından verilen bilgilere göre; esas olarak Northrop Grumman tarafından üretilen sistem, Polonya’daki Patriot hava savnma sistemleri ve Narew kısa menzilli hava savunma (SHORAD) sistemi ile entegre bir şekilde çalışacak.

Sözleşme, pasif IFF sistemlerini, kriptografik cihazların satın alınmasını, yazılım çalışmalarının uygulanmasını, laboratuvar altyapısının genişletilmesini, Polonya’daki diğer hava savunma sistemi radarların ve NAREW fırlatıcılarının IBCS sistemine entegrasyonunuı içeriyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Eylül 2023’te Polonya ile tahmini 4 milyar dolar değerinde daha büyük bir IBCS anlaşmasını onaylamıştı.

Polonya ayrıca, geçtiğimiz günlerde Polonya merkezli otomobil üreticisi AMZ-Kutno liderliğindeki Polonyalı kuruluşlardan oluşan bir konsorsiyumdan 286 adet yeni hafif zırhlı keşif aracı filosu için bir çerçeve anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close