Ana uçaklarına geri girebilen Gremlin İHA'ları projesinde dönüm noktasına gelindi - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Ana uçaklarına geri girebilen Gremlin İHA’ları projesinde dönüm noktasına gelindi

Abone Ol 

Askeri araştırmacılar, Gremlin İHA’larını havada kurtarma konusunda dönüm noktasına ulaştı. Buradaki ana fikir, diğer insansız uçaklarla birlikte hareket edebilen ve birlikte çalışabilen ve havadayken geri alınabilen bir İHA geliştirmek.

-Military & Aerospace Electronics’de yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), düşman kuvvetlerini alt etmek ve etkisiz hale getirmek için insansız bir hava aracı (İHA) geliştirmek için giriştiği Gremlins programında bir dönüm noktasına ulaştı. 1945 raporları.

2021’de DARPA liderliğindeki bir test sırasında Gremlin insansız hava araçlarından biri uçuş sırasında bir C-130 uçağı tarafından başarıyla havadayken kurtarıldı. Gremlin insansız hava araçları ABD ordusunun aklındaki görevi yerine getirebilirse, Gremlinler gerçekten de savaşta devrim yaratabilir ve ABD’nin Çin veya Rusya gibi sofistike bir düşmanla girişeceği bir savaşta hava üstünlüğünü sağlamasına yardımcı olabilir.

Her şey Ekim’de yapılan bir testte, düzenli şekilde uçan iki X-61 Gremlin ile başladı. Gremlin, tıpkı bir F-22 Raptor savaş uçağının bir KC-135 hava tankerine yaklaşması gibi yavaş yavaş C-130’a aşağıdan yaklaştı ve kendisini yukarı çekecek olan kabloya bağlandı.

İHA daha sonra C-130’un içine çekildi ve uçuşta ilk kez başarılı bir şekilde geri alındı.

Kurtarılan Gremlin’i inceledikten sonra, yetkililer onu 24 saat içinde başka bir test görevine gönderdi.

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close