Geçtiğimiz ay İsrail medyası İsrail yönetiminin, İran’ın nükleer tesislerine saldırı kabiliyetini artırmak için 5 milyar yeni İsrail şekeli (yaklaşık 1,53 milyar dolar) fon ayırdığını bildirmişti. Bunun üzerine İran Atom Enerjisi Kurumu başkanı Mohammad Eslami, İsrail’i İran’ın nükleer tesislerini vurma tehdidine karşı uyardı.
Cumartesi günü Yemen televizyon ağı al-Masirah ile yaptığı röportajda Eslami, Tel Aviv’i önce aynaya bakmaya ve tehditte bulunmadan önce yeteneklerini kontrol etmeye çağırdı.
İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi sekreteri Ali Shamkhani’nin geçen ayın sonlarında İsrail’in İran’a saldırmaya cesaret ederse ciddi bir ekonomik bedel ödeyeceği konusunda uyarmıştı.
Shamkhani, “Siyonist rejim, İran’a karşı vahşet için 1,5 milyar dolarlık bir bütçe ayırmak yerine, İran’ın şok edici tepkisinin yol açacağı hasarı onarmak için on binlerce milyarlarca dolarlık finansman sağlamaya odaklanmalı” demişti.