ABD Uzay Kuvvetleri istihbarat, gözetleme ve keşif filolarını arttırıyor - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

ABD Uzay Kuvvetleri istihbarat, gözetleme ve keşif filolarını arttırıyor

Abone Ol 

ABD Uzay Kuvvetleri, istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) yeteneklerini desteklemek için önümüzdeki iki yıl içinde üç yeni filo kurmayı planlıyor.

Duyuru, Uzay Operasyonları Komutanlığı Korgeneral Stephen Whiting tarafından Mitchell Havacılık ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen çevrimiçi bir tartışma sırasında yapıldı.

Yeni filoların bir tehdit analizi filosu, bir hedefleme filosu ve bir PED (işleme, kullanma ve yayma) filosu içereceğini açıkladı.

Üç istihbarat biriminin oluşturulması, aynı zamanda füze uyarı ve savunma, elektronik savaş ve araştırma ve geliştirme üzerinde de çalışan Space Delta 7’deki filo sayısını ikiye katlayacaktır.

Yeni filoların faaliyete geçtiğinde, daha fazla siber güvenlik sağlamak için ABD Uzay Kuvvetleri istihbarat faaliyetlerini hızlandırması bekleniyor.

Whiting ayrıca, gücün 2019’daki oluşumundan bu yana istihbaratta en büyük ilerlemeyi kaydettiğini de yorumladı.

Kritik gelişmelerinden biri, komutanın istihbarat, gözetleme ve keşif deltası olan Space Delta 7’nin yaratılmasıydı.

“Uzay Kuvvetlerini ayağa kaldırdığımızda, ister uzaydan ister uzaydan istihbarat yapılan tüm yerleri bulmak için ABD Hava Kuvvetlerini dolaştık ve bunların hepsini Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa getirdik, ve hepsi Uzay Kuvvetlerine devredildi” dedi komutan.

Buna ek olarak Whiting, Çin ve Rusya gibi diğer güçlü ulusların yörüngedeki uydulara saldırabilmeleri ve siber saldırılar başlatabilmeleri nedeniyle gücün istihbarat yeteneklerini güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Kasım 2021’de Rusya’nın karadan fırlatılan bir uydusavar silahı göstererek 1500 parça “uzun ömürlü enkaz” oluşturduğu bir olaydan bahsetti.

Tehditle ilgili her şeyi şimdi yapmalıyız” dedi. Operasyonlarımızın bu tehditler karşısında sürdürülebilmesi için bu tehdit hakkında bilgilendirilmeliyiz” dedi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close