Danimarka, Ukrayna'ya F-16 bağışlama planını revize etti - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Danimarka, Ukrayna’ya F-16 bağışlama planını revize etti

Abone Ol 

Danimarka savunma bakanı yaptığı açıklamada, Danimarka’nın F-16 savaş uçaklarından oluşan filosunu planlanandan daha önce emekliye ayıracağını söyleyerek, bir kısmının Ukrayna’ya bağışlanacağını belirtti.

Real Clear Defence tarafından verilen bilgilere göre; Danimarka Savunma Bakanı Vekili Troels Lund Poulsen, Danimarka devlet ajansı DR’ye verdiği demeçte, F-16 savaş uçaklarının 2027 yerine 2025’te emekliye ayrılacağını açıkladı.

Daha önce Danimarka Parlamentosu tarafından alınan karara göre, Danimarka envanterinde bulunan F-16’ları 2027’ye kadar hizmette tutacak ve daha sonra emekliye ayıracaktı. Ancak Ukrayna’daki gelişmelerin ardından Danimarka, F-16 filolarını 2025’de emekliye ayırmaya karar verdi. 

Danimarka şu anda, Ukraynalı pilotların Danimarka topraklarında F-16’ları uçurmak üzere eğitilmesi için hazırlıklarını tamamlıyor ve yaz aylarında eğitimi tamamlamayı planlıyor. 

Danimarka Savunma Bakanı Vekili Troels Lund Poulsen yaptığı açıklamada; “Ukraynalı pilotlar için eğitim programı en kısa zamanda hayata geçirilecek. Danimarka, Ukrayna’ya F-16 savaş uçağı bağışı yapmak için ise kararını yakın zamanda verecek.” ifadelerini kullandı.

Danimarka Hava Kuvvetleri’nin yaklaşık 30’u hizmette olan 43 adet F-16’sı var ve İskandinav ülkesi yakın zamanda onların yerini alacak ilk beşinci nesil F-35’ler almaya başladı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close