Doğru Hava Savunma Şemsiyesi Nasıl Olmalıdır? - M5 Dergi
DergiGündemÖne Çıkan

Doğru Hava Savunma Şemsiyesi Nasıl Olmalıdır?

Abone Ol 

Hava tehdidinin gelişmesi ve çeşitlenmesi hava savunma sistemlerinin de bu tehditlere cevap verebilecek kabiliyetlerle donatılmalarını gerektirmektedir.

M5 Yayın Koordinatörü Abdullah Şentürk tarafından M5 Şubat sayısı için kaleme alınmıştır.

Havadan gelen tehditlerin; gece-gündüz her hava koşulunda saldırma, hızlı saldırı ve manevra yapabilme, uzak mesafelerden uzun menzilli mühimmatlar ile angaje olabilme, çoklu-sürü şeklinde saldırma ve elektronik harp ile arazi koşullarından yararlanarak hedefi şaşırtıp sürpriz saldırılar gerçekleştirebilme yetenekleri bulunmaktadır. 

Hava Savunma Sistemlerinin2de bu taarruz unsur ve metodlarına doğru cevap verebilmeleri için ortak radar ağına bağlı, gelişmiş komuta-kontrol sistemleri ile idare edilen ve katmanlı/kademeli şekilde konuşlandırılmış olmaları gerekmektedir. Hava Savunma; Uzun menzilli kara-deniz radarları ve AWACS (Havadan Erken İhbar Kontrol) uçakları ile hava sahasının uzun menzilden gözetlenmesi, yaklaşan tehdide göre uzun menzilli karadan havaya füzeler ve savaş uçakları ile karşılık verilmesi şeklindeki bölge savunmasından başlayarak, küçük askeri birlik, konvoy veya kritik sabit bir tesisin nokta savunmasını sağlayacak çok kısa menzilli hava savunma sistemlerine kadar bir bütün şeklinde olmalarıdır. 

Yazının tamamını M5 Şubat sayısında okuyabilirsiniz.

https://www.kopernikkitap.com.tr/m5-dergisi-sayi-367-subat-2022

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close