Almanya, SMArt 155 topçu mühimmatının üretimini yeniden başlatacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Almanya, SMArt 155 topçu mühimmatının üretimini yeniden başlatacak

Abone Ol 

 Modernize edilmiş ve yenilenmiş SMArt 155 topçu mermileri Almanya tarafından tekrar üretilecek. Eskimiş olanlar Ukrayna’ya gönderilmişti. Almanya, savaştaki performanslarına dayanarak üretimlerini yeniden başlatmaya karar verdi. Almanya, yıllar önce durdurulan üretimi yeniden başlatmak için bütçesinden 97,4 milyon Euro ayıracak.

Bu mühimmatların ilk piyasaya sürülen versiyonları artık üretilmediğinden yeni elektronik bileşenlerin geliştirilmesi ve uygulanması gerekiyor. Bununla birlikte, yeni mühimmatlar Ukrayna’ya gönderilmeyecek, Almanya tarafından kullanılacak.

SMArt 155; patlatıcı ateşlendikten sonra belirli bir konuma paraşütle atılan, zırhlı hedeflere saldırmak için tasarlanmış bir topçu mühimmatıdır.

Her mühimmatın, hedefi bulmasını sağlayan kızılötesi sensörü vardır. SMArt sistemi zırhlı araçlarla mücadelede etkilidir, çünkü obüsten ateşlendikten sonra tanklara tepeden düşerek imha eder. PzH 2000 gibi obüslerde kullanıldığında 22 km menzile sahiptir.

Bu tür mühimmatlar, PzH 2000 obüsleriyle birlikte askeri yardımın bir parçası olarak Ukrayna’ya teslim edildi ve oradaki savaş operasyonlarında başarıyla kullanıldı. Almanya tarafından bu tip kaç adet mühimmatın teslim edildiği bilinmiyor. Ancak, üretimlerinin yeniden başlaması daha önce planlanmıştı.

Yeteneklerin hazırlanmasına yönelik çalışmaların 2027 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Berlin, 810 milyon avro karşılığında bu tür yaklaşık 10.000 mühimmat satın almayı planlıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close