Rapor: "Ele geçirilen Rus silahlarında ABD yapımı mikroçipler bulundu" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rapor: “Ele geçirilen Rus silahlarında ABD yapımı mikroçipler bulundu”

Abone Ol 

The War Zone’un Ukrayna istihbaratına dayandırdığı bir rapora göre, Ukrayna ordusu Rus silahlarına ve ABD’den mikroçipler içeren askeri teçhizata el koydu.

The War Zone tarafından hazırlanan rapora göre; Rus hava savunma komuta kontrol aracının Barnaul-T sistemi dahil olmak üzere birçok Rus silahında ABD yapımı mikroçiplerin kullanıldığı tespit edild. 

Raporda; çiplerin Amerikan teknoloji firmaları Intel, Mikrel, Micron Technology ve Atmel Corp tarafından üretildiği belirtildi.

Raporda ek olarak; Rus Pantsir hava savunma sisteminde AMD, Rochester Electronics, Texas Instruments ve Linear Technology’den beş farklı ABD mikroçipi olduğu belirtildi.

Ukrayna istihbaratı tarafından The War Zone’a verilen bilgilere göre; Ukrayna Ordusu bir Rus Kh-101 seyir füzesini inceledi ve içinde en az 35 adet ABD yapımı mikroçip buldu.

Askeri analist Skip Parish’e göre, Rus ekipmanlarında bu kadar fazla ABD yapımı mikroçipler bulmak, ülkenin “batı teknolojisine tam bağımlılığını” ortaya koyuyor. 

Raporda ayrıca; mikroçipler dışında Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde Fransa, Almanya ve diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından sağlanan yüksek güçlü silahların kullandığı belirtildi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close