ABD Ordusunun Elektronik Harp Sistemi 'ARES' Uçağı İlk Uçuşunu Yaptı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Ordusunun Elektronik Harp Sistemi ‘ARES’ Uçağı İlk Uçuşunu Yaptı

Abone Ol 

ABD Ordusu, savunma şirketi L3Harris ile birlikte , hizmetin istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) yeteneklerini geliştirecek yeni bir sistem olan Havadan Keşif ve Elektronik Harp Sistemi (ARES) uçağının ilk uçuşunu yaptığını duyurdu.

Defence Post’da yayımlanan bilgiler M5 tarafından çevrilmiştir.

ARES, bir uçağın elektronik menzilini ve kabiliyetini geliştiren yeni bir platform olan Yüksek Doğruluk Tespit ve Uygulama Sistemini kullanır.

ARES uçağı, yüksek irtifa kabiliyetiyle, alçak uçuş ve düşük menzilli sensör sistemlerinin bağlantısını keserek, sınırların veya zorlu alanların yakınında uçmanın zorluklarının üstesinden gelebilir.

L3Harris Havacılık Hizmetleri Başkanı Luke Savoie , ARES’in ordunun “ISR yeteneklerini hızla genişletmesine” yardımcı olacağına inancını dile getirdi ve ARES’in üretiminin yalnızca kısa bir sürede yapıldığını kaydetti.

Savoie, “Tasarım, üretim ve entegrasyon ekibimiz, yeşil bir uçak gövdesini altı ay içinde yeni algılama teknolojisiyle ilk tek sensörlü platforma dönüştürdü” açıklamasında bulundu.

ARES Özellikleri

ARES, 14 saate kadar 40.000 fit (12.192 m) yükseklikte uçabilir. Bir tehditle karşı karşıya kalırsa, ARES karşı saldırı için Uzun Menzilli Hassas Silahlarını kullanabilir.

ARES, 14.000 libre (6.350 kg) kadar yük taşıma kapasitesine sahip bir Bombardier Global 6000/6500 sınıfı iş jetine sahiptir.

Kaynak: M5
Çeviri:Adem KILIÇ

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close