Roketsan, 2019 IDEF’te Göz Doldurdu - M5 Dergi
Kapak

Roketsan, 2019 IDEF’te Göz Doldurdu

Abone Ol 

Dünyanın dört bir yanından savunma sanayii alanında önde gelen firmalara ev sahipliği yapan fuarda, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE arasında uçak bombalarında kullanılan TST 101 Tapa Komplesi’nin geliştirilmesi ve üretimi konusunda bir İşbirliği Protokolü imzalandı.

ROKETSAN, 30 Nisan – 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen IDEF 14’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda son teknoloji ürün ve yetenekleriyle ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Dünyanın dört bir yanından savunma sanayii alanında önde gelen firmalara ev sahipliği yapan fuarda, ROKETSAN standında Mikro Uydu Fırlatma Sistemi, YATAĞAN, TANOK, ATMACA, ALKA ve CİDA gibi yeni ürünler sergilendi. Fuarın birinci ve ikinci gününde gerçekleştirilen çeşitli imza törenleri ile yeni iş birliklerini de duyurdu.

ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE arasında uçak bombalarında kullanılan TST 101 Tapa Komplesi’nin geliştirilmesi ve üretimi konusunda bir İşbirliği Protokolü imzalandı. Yerli ve millî üretime katkıda bulunacak bu işbirliği sonucunda Türkiye’nin, geniş bir pazara sahip olan MK-80 serisi uçaktan atılan genel maksat bomba tapalarına ilişkin uluslararası savunma sanayii pazarındaki konumunun
güçlenmesi bekleniyor.

ROKETSAN ve Aselsan arasında Vurucu Çok Rotorlu İHA Sistemi’nin Geliştirilmesi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile Aselsan’ın geliştirdiği Çok Rotorlu İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi’ne ROKETSAN tarafından geliştirilen İHA Mühimmatı’nın (RİHAM) entegrasyonu sağlanacak. Bu işbirliği sonucunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir ihtiyacı daha karşılanmış olacak.

ALTAY Millî Tankı Seri Üretim Projesi Alt Yüklenici Sözleşmesi’ni, ana yüklenici BMC ve alt yükleniciler ROKETSAN, Aselsan, HAVELSAN ve MKEK imzaladı. Türkiye’nin millî ana muharebe tankı ALTAY, muharebe deneyimlerinden ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceğe yönelik ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirildi. ALTAY’ın en gelişmiş korumaya sahip ana muharebe tankı olması bekleniyor.

Devamı M5 Dergisi Mayıs 2019 Sayısında…

Etiketler
Abone Ol 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close