Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Pakistan'ı Salladı - M5 Dergi
Makaleler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Pakistan’ı Salladı

Abone Ol 

Türkiye, Pakistan’da düzenlenen 10. IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı’nda Atak, Anka-S,
Hürkuş-C, T625 Genel Maksat Helikopteri, Milli Muharip Uçak ve Türksat 6A’yı tanıttı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Pakistan’ın Karaçi kentinde düzenlenen 10. IDEAS Uluslararası Savunma Fuarı ve Semineri’ne Atak, insansız hava aracı Anka-S, Hürkuş’un silahlı versiyonu Hürkuş-C, T625 Genel Maksat Helikopteri, Milli Muharip Uçak ve Türksat 6A maketleriyle katılarak ürünlerini tanıttı.

Karaçi kentinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen fuar, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’nin konuşmasının ardından ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuara, dünyanın birçok ülkesinden savunma sanayisi temsilcisi ve üst düzey resmi delegasyon katılım gösterdi.  Türkiye adına Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Savunma Sanayi İhracatçılar Birliği ile 25 firma yer aldı. Pakistan Devlet Başkanı Arif Alvi başta olmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin standını Brunei, Malezya, Irak, İran, Ürdün gibi ülkelerin bakanları ve üst düzey askeri yetkilileri ziyaret etti. 

PAKİSTAN CUMHURBAŞKANI ALVI’YE ATAK MAKETİ 

Türk Savunma Sanayii temsilcileri, Pakistan Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen IDEAS Fuarı sırasında Pakistan başta olmak üzere, bölge ülkeleri ve bölgeye yakın Afrika ülkelerinin silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Şeker de çeşitli görüşmelerde bulundu. 

Açılış töreni sonrasında Türk savunma sanayisi firmalarının stantlarını ziyaret Pakistan Cumhurbaşkanı Alvi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yetkililerinden Atak helikopterine ilişkin kapsamlı bilgi aldı. Alvi’ye, T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri’nin maketleri hediye edildi.

Devamı M5 Dergisi Aralık Sayısında…

Etiketler
Abone Ol 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close